Sint-Nicolaas Lyceum
Voetbalelftal bij trouwen Aggie Nieuwint in 1971

Voetbalelftal bij trouwen Aggie Nieuwint in 1971In het schooljaar 1970-1971 (ik denk in 1971) trouwde Aggie Nieuwint, toen lerares engels op het SNL (1). Om het geheel op te luisteren werd er een voetbalwedstrijd georganiseerd tussen vrienden van de bruid en de bruidegom (Henk van Gessel - dacht ik - en die inmiddels vervangen is door Waldemar Post). De wedstrijd vond plaats op de terreinen van de Amsterdamse voetbalvereniging RKAVIC (notabene de vereniging van de "concurrerende" school het Ignatiuscollege) waarvan vader Nieuwint jaren penningmeester is geweest.

Aggie was ook bekend onder haar artiestennaam "Aggie Terlingen" en maakte, evenals haar broer Pieter Nieuwint, deel uit van het roemruchte cabaret Ivo de Wijs. Midden op de voorgrond zit dan ook Ivo de Wijs himself met een wat merkwaardige broek! Links van hem met revolutionair kapsel zit ikzelf. Rechts vooraan zit Ben Cocx, leraar Duits op het SNL terwijl achter hem Dhr. Jan Felten staat, leraar Nederlands bij wie ik later dat jaar eindexamen deed. Naast hem staat met martiale snor een ander lid van het cabaret, Richard Fritschy. Tussen hem en de bruid staat Prof. Dr. H.R. Scholte, bijgenaamd "Jasper", oud-hoogleraar Biochemie aan de Medische Fakulteit van de Erasmusuniversiteit, zwager van de bruid (getrouwd met Gerdie Nieuwint). Links van Aggie staat een bekende journalist (naam? Ik dacht van de Volkskrant). Halfliggend vooraan zit Simon Levelt (jawel van de koffie & thee tegenover het Centraal Station), ook een zwager van de bruid. De overige heren herinner ik mij niet meer. De uitslag weet ik evenmin alhoewel wij waarschijnlijk verloren hebben want er staat mij iets bij van een ruzie na afloop omdat enkele van ons het normaal vonden dat het team van de bruidegom ons had moeten laten winnen uit beleefdheid. Het feest was in ieder geval geslaagd.

Inmiddels heb ik van Ivo de Wijs (die van de rare broek) een aanvulling gekregen op het bovenstaande:

Ja, dat is een merkwaardige broek. De Volkskrantverslaggever is de latere filmrecensent Peter van Bueren (nam onlangs afscheid van de Volkskrant) en de man met de pet is Han van der Meer (programmamaker bij de KRO-tv o.a. De Ver Van Mijn Bed Show - een broer van Aggies vriendin Jacinta van der Meer). De kleine man die rechts van mij zit met een bandje in zijn haar is Frans van Stijn, toen echtgenoot van Aggies vriendin Thelma en vader van de GTST-acteur Martin van Stijn. Interessant is dat ik ook Kees Cortie ken (als het 'm is) - hij was aan de UvA een collega van mijn vrouw Elleke toen zij nog op het Geografisch Instituut werkte.

Dick Nieuwenhuis

(1) Rolf, een bijzondere man. Had verreweg de zachtste stem van het hele lerarenkorps (zo ongeveer het tegenovergestelde van Noijons). Staat mij bij dat hij ooit wegens ziekte werd vervangen door Aggie Nieuwint die nogal indruk maakte op het mannelijk deel van de klas. Uit: http://www.geocities.com/keesnooy/html_bestanden/lokaal_09-16.html. Op dezelfde webpagina staat ook een vermelding van Ben Cocx.


Heeft U meer informatie over de foto en de andere onbekende spelers? Schrijf naar Dick Nieuwenhuis.


Terug naar de SNL-pagina

Pagina gemaakt door Dick Nieuwenhuis